Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata sa zapečenim kozijim sirom

Salata sa zapečenim kozijim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa zapečenim kozijim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Zaljubljeni smo u ovu kombinaciju aromatičnog kozijeg sira i svežeg povrća"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - oko 200 g, dve debele šajbne (francuski tip, cilindrični oblik)
  • listovi salate - 150 g, miks
  • rukola - 1 - 2 šake
  • čeri paradajz - 8 komada
  • sušeno voće - suvo grožđe, korice pomorandže
  • susam - 4 kašike + za posipanje
  • bademi - 3 kašike, iseckani, oljušteni
  • orasi - 4 kašika, iseckani
  • med - 2 kašike ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 50 ml, za dresing + još oko 20 ml
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • jabukovo sirće - 2 - 3 kašike ili po ukusu
  • balsamiko - 4 kašike, krem
  • marmelada od crvenog paradajza - 4 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite dresing od maslinovog ulja, jabukovog sirćeta, susama, istucanog u avanu, senfa i soli.

U posudi pomešajte listove salate i rukole sa koštunjavim voćem i sušenim voćem, začinite ih solju i sa malo maslinovog ulja.

Rasporedite u dva tanjira za salatu i sa strane stavite čeri paradajz. isečen na 4 dela - preko svega nakapajte koncentrisan dresing.

Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom ili ploču na jaku vatru i zapecite sa obe strane na kratko koziji sir, posut s malo šećera i susama. Treba da se dobije tanka ukusna karamel korica.

Stvite po jednu šajbnu preko svake salate i sa strane stavite marmeladu od paradajza i prelijte kremastim balsamikom.

Servirajte salatu odmah, dok je sir još topao. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: