Fokača sa maslinama i origanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
21/06/2018
"Aromatična fokača, koja će naći mesto u svakom domu "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesim meko i nelepljivo testo. Ostavljam ga na toplom da naraste.

Nakon toga ga delim na pola, a ako želim tanje fokače, može i na 4 lopte.

Razvlačim namašćenim rukama u okrugle pogače i stavljam u namazane posude za pečenje (ako nema papira za pečenje pri ruci).

Dok stoje, sečem masline ili na kolutove ili na polumesece.

Prstima nabadam odozgo celu fokaču. Posipam ravnomerno maslinama i origanom.

Stavljam još bosiljka i bibera. Vi je začinite po vašem ukusu.

A ljubitelji pikantnog mogu da pospu jednu fokaču sitno isečenom ljutom papričicom ili čilijem.

Ostavila sam oko 15-20 minuta da narastu i za to vreme rernu da se zagreje do 180-200 stepeni.

Pekla sam ih oko 20-25 minuta (to zavisi od rerne) dok nisu dobile prijatnu zlatastu boju.

Izvadila sam ih i posula sa malo soli i polila tankim mlazom maslinovog ulja.

Ukusna je kako topa tako i hladna, u društvu šolje ajrana.

Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar