Čokoladna torta sa jagodama i limunadom

23/06/2018
"Jedno parče za sreću, dva - zato što ste gladni, tri - zato što je ovo najukusnija čokoladna torta koju ste probali "
Priprema60 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • brašno - 2 šolje
  • limunada - 100 ml, žuta
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 4 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • za krem
  • tečna pavlaka - 300 ml, slatka
  • šećer - 3 supene kašike
  • ZA PRELIVANJE
  • kompot od bresaka - 1 komad
  • ZA UKRAS
  • jagode - 200 g, sveže
  • mlečna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer na gustu homogenu smesu uz pomoć miksera. Dodajte ulje, limunadu i prosejano brašno sa vanilim i praškom za pecivo, mešajte ručno, dodajte i kakao.

Smesu sipajte u pleh, prečnika 25-30 cm, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.

Koru izvadite i ostavite da se potpuno ogladi, okrenite i skinite papir. Kad se kora ohladi, isecite na 3 dela uz pomoć konca.

U tečnu pavlaku dodajte šećer i mikserom mutite dok se ne zgusne. Dobijenim kremom zalepite kore, svaku prelijte sokom iz kompota.

Preostali deo krema rasporedite sa strane i preko čokoladne torte.

Čokoladu sitno izrendajte i pospite dobro celu tortu sa svih strana.

Očišćenim i suvim jagodama ukrasite ivice kalupa po izboru.

Lepo je da torta odstoji bar 3 dana u frižideru pre konzumiranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar