Taljatele sa sosom od pečenih paradajza i tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
24/06/2018
"Vegetarijanske taljatele sa aromatičnim sosom od povrća - neverovatno ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se seče na polovine, izdube se od semenki, okreću se na salvete, nakon što je svaka polovina posoljena, da se ocedi od soka. Peku se na gril tiganju ljuskom na dole.

Već ispečen se ljušte i seku na sitno. U zagrejanoj masnoći se sotira isečen beli luk na nekoliko sekundi.

Dodaju se tikvice isečene na sitne kocke i prže se u jako zagrejanom maslinovom ulju oko 3-4 minuta. Treba da ostanu hrskavi. Dodaje se bosiljak, paradajz i vino. Vri oko minut.

Soli se i dodaju se pinjole. Taljatele, skuvane i oceđene se pomešaju sa sosom. Serviraju se posute parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar