Brza i lagana ekler torta

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
01/10/2019
"Eto, ne mršavimo, jer na svetu ima toliko lakih za spremanje ekler torti "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ekleri - 400 g, sitni
  • kore - 3 komada, gotove
  • kompot - 1 komad, od jagoda
  • pavlaka - 1 komad, sprej
  • voće - po izboru, za ukras
  • džem - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Prva kora se stavlja u kalup za tortu i preliva se umereno sokom od kompota. Posle se maže blago pavlakom i poređaju se ekleri.

Oni se mažu džemom istopljenim na pari. Odozgo se stavlja sledeća kora koja se takođe preliva. Sledi red eklera i džema.

Na kraju se stavlja treća kora i kad se sasvim blago prelije sirupom, pokriva se pavlakom. Torta se ukrašava pripremljenim voćem i stavlja se u frižider na 7-8 sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar