Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen tikvicama

Paradajz punjen tikvicama

Vladka PanaiotovaVladka Panaiotova
Inovator
239187
Paradajz punjen tikvicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Super đakonije za prijatelje, koji su ljubitelji vegetarijanskih jela"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • luk - 2 struka
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, majčina dušica
  • peršun - 3 - 4 grančice
  • paradajz - 4 komada, veliki
  • sir - 100 g
  • ulje - 2 kašike
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se narendaju, posole i ostavljaju u cediljki da se ocede.

Na umerenoj vatri oko minut se dinsta isečen luk. Dodaju se tikvice, pojačava se vatra i prži se još 2-3 minuta. Soli se veoma pažljivo, začinjava se isečenim peršunom i majčinom dušicom.

Sklanja se sa ringle.

Paradajz se izdubi kašičicom, nakon što mu se odseče poklopac, soli se iznutra, okreće se izdubljenim delom na dole i ostavlja se oko 10 minuta da se ocedi.

U svaki paradajz se stavlja malo sira, nadeva, opet malo sira, posipa se prezlama, da se dobije hrskava korica. Ređaju se u posudu za pečenje, u koju se sipa malo vode u mlaz masnoće.

Peku se oko 30 minuta u umerenoj rerni na 180 stepeni.

Poklopci se ne bacaju, već se njima poklapa paradajz pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: