Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Luk»Luk punjen tikvicama i kačkavaljem

Luk punjen tikvicama i kačkavaljem

ZoriZori
Guru
7292375k214
Luk punjen tikvicama i kačkavaljem1 / 2
20/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Efikasno i prefinjeno predjelo, koje odlično ide uz flašu belog vina"

Potrebni sastojci

  • luk - 800 g
  • kukuruz - 100 g, kuvan
  • šargarepa - 100 g
  • tikvice - 100 g
  • kačkavalj - 100 g, izrendan krupnije
  • ulje - 4 - 5 supene kašike ili maslinovo ulje
  • mirođija - 1/2 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštimo uz pomoć oštrog noža i izvadimo unutrašnjost. Šargarepu i kačkavalj izrendamo krupnije.

Tikvice operemo, očistimo i isečemo na kockice. U odgovarajućoj posudi pomešamo rendanu šarga, kačkavalj, tikvice i kukuruz, oceđen iz vode. Dodajemo so i promešamo.

Dobijenom smesom napunimo luk.

Prebacujemo u pleh, prethodno namazan uljem, sipamo na svaku glavicu luka po malo maslinovog ulja ili ulja, sipamo u pleh oko 1 šolju vode, pokrivamo folijom i pečemo oko 35-40 minuta u umereno ugrejnoj rerni.

Ako želimo, možemo skinuti foliju na kraju, da bi dobio lepu boju.

Jelo serviramo toplo, obilno posutu sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: