Garnirung od bukovače sa belim lukom i maslacem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
27/06/2018
"Dole viljuške, kažemo da je garnirung, a vi ste ga tako navalili, da nećete doći do šnicle "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 602
  • Pregledi tokom meseca144
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bukovača - 600 g, pečurke
  • beli luk - 1 glavica, star
  • maslac - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • belo vino - 100 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i isecite ih. Oljuštite beli luk i isecite čenove na sitno. Zagrejte tiganj, stavite maslac i dodajte pečurke.

Dodajte beli luk i stavite so i biber po ukusu. Dobro promešajte.

Sipajte belo vino i ostavite da se pečurke skuvaju.

Kada su gotov ospite čubrom.

U posudu stavite brašo sa malo vode i umutite ga da nema grudvi.

Stavite ga u pečurke i promešajte sos.

Tako napravljene pečurke su idealan predlog kao topao garnirung jelima sa mesom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar