Francuski sos sa maslacem i belim lukom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
03/07/2019
"Pusti francuzi. samo oni mogu da nas nateraju da se nestrpljivo oblizujemo mislieći na sos sa aromatičnim belim lukom "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac na tihoj/umerenoj vatri i u njemu porpžite čenove belog luka, isečene na kriške.

Čim puste miris, sipajte brašno i mešajte dok ne dobije svetlozlatnu boju.

Sipajte mleko u delovima uz neprestano mešanje žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte 5-6 minuta i dodajte još mleka ako je potrebno da regulušete gustinu sosa po želji.

Pre nego što skinete sa vatre začinite solju i belim biberom.

Servirajte francuski sos sa pilećim mesom, ribom ili pečenim povrćem.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar