Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Torta Bolonjeze sa rikotom

Torta Bolonjeze sa rikotom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Torta Bolonjeze sa rikotom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
20/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Novo čitanje italijanske kuhinje! Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g makarona (rigatoni ili pene regate)
  • rikota - 250 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • parmezan - 50 g
  • za sos
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 teglica, sterilisan
  • biber
  • bosiljak
  • kačkavalj - 150 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi 5 minuta. Ocedite ih dobro od vode. Pospite maslinovim uljem i narendanim parmezanom, promešajte.

U kalup za tortu poređajte uspravno makarone. Promešajte rikotu sa pavlakom i rasporedite preko makarona. Zapržite luk i beli luk, dodajte mleveno meso, nakon 5-6 minuta dodajte i pasiran paradajz zajedno sa tečnošću.

Dodajte začine i ostavite na vatri još 10-15 minuta. Sipajte sos preko makarona.

Pecite na 200 stepeni 15 minuta, izvadite i pospite tortu obilno kačkavaljem. Vratite nazad u rernu i dopecite. Izvadite i pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: