Torta Bolonjeze sa rikotom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64063
20/11/2017
"Novo čitanje italijanske kuhinje! Uživajte! "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano409
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi 5 minuta. Ocedite ih dobro od vode. Pospite maslinovim uljem i narendanim parmezanom, promešajte.

U kalup za tortu poređajte uspravno makarone. Promešajte rikotu sa pavlakom i rasporedite preko makarona. Zapržite luk i beli luk, dodajte mleveno meso, nakon 5-6 minuta dodajte i pasiran paradajz zajedno sa tečnošću.

Dodajte začine i ostavite na vatri još 10-15 minuta. Sipajte sos preko makarona.

Pecite na 200 stepeni 15 minuta, izvadite i pospite tortu obilno kačkavaljem. Vratite nazad u rernu i dopecite. Izvadite i pospite iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar