Drugačiji frikase

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
251076
Drugačiji frikase
Fotografije: DaniEli Kraya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Frikase, ali takvo da ćete se zaljubiti od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • so
  • univerzačni začin od povrća
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 supene kašike
  • kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće batake, skuvajte ih i odvojiteod kostiju.

U šerpu stavite ulje i isečeni luk i šargarepu. Dinstajte. Dodajte i isečeno pileće meso. Sipajte oko 1, 5 vode.

Kad provri dodajte so, biber i vegetu. Vri oko 10-15 minuta.

Za to vreme u dubokoj posudi umutite jaja sa brašnom i kiselim mlekom.

Dodajte po malo od vrelog bujona da se izjednače temperature. Nakon toga sve sipajte u šerpu i mešajte. Kad provri sačekajte oko 5 minuta i skinite sa vatre.

Servirajte obilno posuto svežim sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: