Francuski uskršnji kolač
Френски козунак
bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Francuski uskršnji kolač

Francuski uskršnji kolač

Francuski uskršnji kolač
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
28/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Jedno od dragulja francuske kuhinje - neverovatan francuski uskršnji kolač sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u polovini mleka i ostavite da se aktivira. Jaja umutite sa šećerom, maslacem, solju i preostalim mlekom, mutite na toplom mestu.

Dodajte nadošao kvasac i zamesite testo. Mesite dok ne dobijete niti. Ostavite na toplom na nadođe.

Brioš napravite tako što od testa pripremite po dve loptice - jednu veliku, jednu manju.

Namažite žumancem, ostavite da nadođu, ponovo namažite, pospite orasima. Pecite u ugrejanoj rerni do 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: