Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Francuski uskršnji kolač

Francuski uskršnji kolač

Francuski uskršnji kolač
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedno od dragulja francuske kuhinje - neverovatan francuski uskršnji kolač sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 30 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 5 komada
  • maslac - 300 g
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 200 ml
  • za glazuru
  • žumanca - 4 komada
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u polovini mleka i ostavite da se aktivira. Jaja umutite sa šećerom, maslacem, solju i preostalim mlekom, mutite na toplom mestu.

Dodajte nadošao kvasac i zamesite testo. Mesite dok ne dobijete niti. Ostavite na toplom na nadođe.

Brioš napravite tako što od testa pripremite po dve loptice - jednu veliku, jednu manju.

Namažite žumancem, ostavite da nadođu, ponovo namažite, pospite orasima. Pecite u ugrejanoj rerni do 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: