Predjelo od punjenih mandarina sa škampima i lososom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
29/06/2018
"Kreativno iznenađenje za vaše goste, koji su navikli da dobijaju samo najbolje "
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Odsecite gornji deo mandarina za poklopac - toliko, da vam bude lakše da im izvadite unutrašnjojst. Izvadite unutrašnjost pomoću kašike ili noža, pazeći da ne oštetite ili izbušite koru. U principu zavisi od vrste, ali to može da se radi i prstima.

2. U posudu isecite na parčiće dve mandarine (po želji može i više, ali ja na primer ne volim da preovladavaju. Sok od druge dve iscedite i sa polovinom kratko marinirajte lososa.

3. Zagrejte dve kašike maaslinovog ulja u tiganju na jakoj vatri, pospite malo soli na dno i zapecite losos sa svih strana po minut, ako je file deblji, malo duže. Izvadite i pospite sa sokom od limuna. Ostavite da se ohladi.

4. Iskidajte ili isecite losos u nasečene mandarine, stavite i škampe, ostatak soka od limuna i mandarine i preostale dve kašike maslinovog ulja. Začinite solju i suvom mirođijom po ukusu i sve dobro promešajte. Ostavite 30 minuta da se spoje svi ukusi.

5. Svaku od ispražnjenih manadarina napunite smesom.

6. Servirajte poklopljene poklopcima ili blago ukrivljenim u stranu, za dobar izgled i iznenadite goste ili svoju porodicu.

Savet: Možete da korisitite losos umesto dimljen, isečen na parčiće. Bilo bi lepo, ali se ukus tako mnogo menja i bio bi jači i intenzivan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar