Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Pečeni luk u foliji

Pečeni luk u foliji

ZoriZori
Guru
8932865k
Pečeni luk u foliji
Fotografije: Zori
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sveže, atraktivno i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 4 glavice
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • origano - 4 prstohvata
  • beli luk u prahu - 4 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • ruzmarin - nekoliko listova
* merne jedinice

Način pripreme

Glavice luka oljuštie od spoljašnjih ljuspi, unutrašnje ostavite. Operite hladnom vodom i svaku glavicu stavite na list aluminijumske folije.

Svaku glavicu isecite na 4 dela, nemojte ići do kraja. Nakon toga napravite još nekolikko proreza.

Svaku glavicu luka prelijte supenim kašikom maslinovog ulja i pospite solju, biberom, belim lukom u prahu ili ljuspicama i prstohvatom origana.

U svaku glavicu stavite i nekoliko listića origana.

Alimunijumsku foliju savijte u paketić i tako upakovan luk stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

Servirajte kao prilog glavnom jelu sa mesom ili ribom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: