Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Namaz sa tikvicama

Namaz sa tikvicama

Namaz sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
"Ukusno, po naški - probajte aromatičan namaz sa svežim tikvicama"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, srednji
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 srednja glavica
  • tikvice - 1 velika
  • paprike - 5 komada, slatke, zelene i crvene
  • ljute paprike - 3 komada, suve, u zavisnosti od vašeg ukusa
  • ulje - 40 - 50 ml
  • so - po ukusu
  • peršun
  • kumin - 1 veliki prstohvat
  • ljutenica - krupnije samlevena, 1 supena kašika, puna
  • mladi beli luk - 2 komada, samo beli deo
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, šargarepu, luk i tikvicu. Isecite na komade, prelijte vodom, koliko da pokrije i kuvajte dok ne bude gotovo.

Ocedite dobro i krupnije izgnječite, dok su topli, viljuškom ili spravom za gnječenje krompira, ali da ne bude pire, nego da ima komadića.

Crvene paprike očistite od semenki i pecite na roštilju ili u rerni, oljuštite i sitno iseckajte.

Suve ljute paprike prelijte sa malo vode, stavite na vatru da provri dok ne omekšaju, i posle ih sitno iseckajte. Ocedite i pomešajte dve vrste paprika sa smesom od krompira.

Dodajte ulje, kumin, dva struka belog luka /samo beli deo/, sitno iseckan, i ljutenicu. Dobro promešajte i posolite po ukusu.

Sipajte u posudu i pospite iseckanim svežim peršunom.

Jedite namaz sa tikvicama namazan na kriške crnog hleba sa parčetom sira.

Možete dodati i ljutu alevu papriku da bude pikantnije, prsto probajte i začinite po ukusu.

Ja ga volim i ovako :)))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: