Način pripreme
Oljuštite krompir, šargarepu, luk i tikvicu. Isecite na komade, prelijte vodom, koliko da pokrije i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ocedite dobro i krupnije izgnječite, dok su topli, viljuškom ili spravom za gnječenje krompira, ali da ne bude pire, nego da ima komadića.
Crvene paprike očistite od semenki i pecite na roštilju ili u rerni, oljuštite i sitno iseckajte.
Suve ljute paprike prelijte sa malo vode, stavite na vatru da provri dok ne omekšaju, i posle ih sitno iseckajte. Ocedite i pomešajte dve vrste paprika sa smesom od krompira.
Dodajte ulje, kumin, dva struka belog luka /samo beli deo/, sitno iseckan, i ljutenicu. Dobro promešajte i posolite po ukusu.
Sipajte u posudu i pospite iseckanim svežim peršunom.
Jedite namaz sa tikvicama namazan na kriške crnog hleba sa parčetom sira.
Možete dodati i ljutu alevu papriku da bude pikantnije, prsto probajte i začinite po ukusu.
Ja ga volim i ovako :)))