Način pripreme
Prvo operemo tikvice i isečemo ih na dve polovine. Izvadimo unutrašnjost kašikom, poslimo i poređamo u odggovarajući pleh. Nakon toga sitno isečemo luk, beli luk, šargarepu, peršun, mirođiju i nadev od tikvica.
Za nadev stavljamo šerpu na vatru sa malo ulja, dodajemo luk, beli luk, šargarepu i stavljamo poklopac na šerpu dok se dinsta.
Posle dodajemo mleveno meso, a kasnije nadev od tikvica. Od tikvica se odvaja voda koja treba da ispari. Kad se nadev dovoljno zgusne, skidamo ga sa vatre i začinimo solju, biberom i alevom paprikom, dodajmo peršun i mirođiju.
Gotov nadev rasporedimo u tikvice i stavljamo malo vode u pleh. Stavljamo ih mu rernu u početku u jakoj rerni dok ne provri, a posle smanjujemo da se krčkaju dok voda ne ispari.
Kad vidimo da su dobro pečee, vadimo ih iz rerne i dok su još tople izrendamo kačkavalj, serviramo posute sa malo mirođije.
Prijatno!