Brz uskršnji kolač

Brz uskršnji kolač
Fotografije: Yanitsa Nikolova
30/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
"Uskršnji hleb se mese sporo, zato uskršnji kolač treba da se napravi brzo da bi ostalo vremena za po jednu kafu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krem pripremite tako što stavite mleko i šećer na vatru, čim provri, lagano dodajte griz, mešajte dok se ne zgusne i skinite sa vatre, posle stavite kokosovo brašno i lepo promešajte.

Za koru umutite jaja i šećer, stavite ulje, mleko, kakao. Mutite mikserom, stavite brašno i prašak za pecivo i ponovo mutite.

U pleh, namazan i posut brašnom sipajte polovinu smese i pecite 10 minuta na 170 stepeni, izvadite i sipajte u prethodno napravljen krem, poravnajte i sipajte drugu polovinu od smese za koru. Pecite oko 15-20 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Možete napraviti čokoladnu glazuru po želji, rastopite čokoladu i dodajte ulje, lepo promešajte, posle sipajte na kolač ili pospite kokosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: