Pačetina magre

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pačetina magre1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Gurmansko iskušenje, koje morate da probate još jednom"

Potrebni sastojci

  • pačetina - 2 komada filea sa kožicom
  • biber
  • so - po ukusu
  • ruzmarin - 1 grančica
  • maslinovo ulje
  • za sos od borovnice
  • sirće balzamiko - 1 kašika, reducirano
  • šećer - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • crno vino - 200 ml
  • borovnice - 1 šolja
  • za garnituru
  • krompir - 3 - 4 komada
  • maslac
  • majčina dušica - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer u posudi na vatri i dolijte lagano crno vino. Dodajte očišćene i osušene borovnice i razređeno sirće balzamiko. Ostavite sos da se kuva 6-7 minuta, Gotov vruć sos promešajte sa hladnim maslacem.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i napravite lagane zareze u kožici pačijeg filea, ali nemojte da oni stignu do mesa. Posolite ga i dodajte biber.

Ugrejte malo maslinovog ulja u tiganju (gril ili teflonski) i zapržite pačetinu oko 5-6 minuta, prvo sa kožicom na dole. Nakon toga ga okrenite i pospite ga izmrvljenim ruzmarinom i dodajte još malo soli i bibera, po želji.

Zapržene filee pačetine prebacite u aluminijumsku foliju, zapakujte ih kao džep. Stavite ih u rernu da se peku 7-8 minuta do roze boje.

Napravite krompir pire od skuvanog krompira i dodajte malo maslaca i začine u njega. Prebacite pačetinu u odgovarajući tanjir i nasecite ga na tanke kriške po prorezima po kožici. Sipajte garnituru od krompir pirea i prelijte sve sosom od borovnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: