Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zamrzavanje listova vinove loze

Zamrzavanje listova vinove loze

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2313k244
Zamrzavanje listova vinove loze
Fotografije: marcheva14
2 / 4
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Ko želi da jede listove vinove loze i zimi, neka zapiše sad kako da ih sačuva"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 200 g, sveži, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

Kada sam kupovala listove vinove loze u prodavnicama, uvek sam bila razočarana - često su bili stari i žilavi. Najbolje je da sakupite sveže prolećne listove i da ih sačuvate za onda kada ih ne bude bilo.

Listove vinove loze možete sačuvati u salamuri, ali ja volim da ih zamrznem. Osim toga, brže se priprema i praktičnije je nego da se stavljaju u tegle, a i na način na koji ih uvijam zauzimaju manje mesta.

Izaberite mlade, svetlozelene listove koji nemaju ispupčene žile i da nisu prskani preparatima.

Kada želite da ih koristite, izvadite ih iz frižidera, ostavite na sobnoj tempraturi jednu noć, i nakon toga su gotovi za korišćenje. Pošto su listovi mnogo mladi i sveži, nije potrebno da se nakon odmrzavanja popare u vreloj vodi. Gotovi su za korišćenje.

Listove vinove loze operite hladnom voodm i ostavite u veliku cediljku da isteče voda. Nije potrebno da se suše. Drške odsecite makazama.

Listove poređajte na gomilicu jedno na drugo. Broj je po izboru, možete poređajte i dvadeset-trideset komada na gomilcu, ako stavljate u najlon kesu.

Najlakše je da stavite gumice i da poređate u najlon kese, na primer po 60 komada za jedno kuvanje.

Možete uviti i u foliju, tako što foliju stavite na radnu površinu, gomilicu listova vinove loze stavite na foliju na 6-7 cm od kraja, prebacite ih na list tako da pokrije do srednjeg dela.Uvijte u čvrst rolat, počnite od kraja uvijenog dela i idite ka suprotnom kraju.

Gotove rolate uvijte još jednom u foliju da biste izbegli odmotavanje. Listovi su spakovani i spremni da se zamrznu. Poređajte ih u zamrzivač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: