Gole, posne sarme od listova vinove loze
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Gole, posne sarme od listova vinove loze

Gole, posne sarme od listova vinove loze

Gole, posne sarme od listova vinove loze
Fotografije: Albena Asenova
26/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Prava kulinarska erotika - gole, posne sarme od listova vinove loze"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu.

Pripremljeno povrće stavite u tiganj da se dinsta u ugrejanoj masti. Kad omekša, dodajte sitno iseckane pečurke.

Kad i one omekšaju, dodajte oprani pirinač. Dodajte i jednu šolju vode, nakon toga jelo začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Za jači miris možete dodati jednu kockicu bujona od pečuraka. Kad pirinač upije vodu, sipajte još dve šolje vode.

Jelo ostavite da se krčka, periodično mešajte dok pirinač ne bude potpuno gotov.

Gotovo jelo servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: