Gole, posne sarme od listova vinove loze

26/05/2018
"Prava kulinarska erotika - gole, posne sarme od listova vinove loze "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu.

Pripremljeno povrće stavite u tiganj da se dinsta u ugrejanoj masti. Kad omekša, dodajte sitno iseckane pečurke.

Kad i one omekšaju, dodajte oprani pirinač. Dodajte i jednu šolju vode, nakon toga jelo začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Za jači miris možete dodati jednu kockicu bujona od pečuraka. Kad pirinač upije vodu, sipajte još dve šolje vode.

Jelo ostavite da se krčka, periodično mešajte dok pirinač ne bude potpuno gotov.

Gotovo jelo servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar