bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Gole, posne sarme od listova vinove loze

Gole, posne sarme od listova vinove loze

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
617472k96
Gole, posne sarme od listova vinove loze
Fotografije: Albena Asenova
26/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Prava kulinarska erotika - gole, posne sarme od listova vinove loze"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu.

Pripremljeno povrće stavite u tiganj da se dinsta u ugrejanoj masti. Kad omekša, dodajte sitno iseckane pečurke.

Kad i one omekšaju, dodajte oprani pirinač. Dodajte i jednu šolju vode, nakon toga jelo začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Za jači miris možete dodati jednu kockicu bujona od pečuraka. Kad pirinač upije vodu, sipajte još dve šolje vode.

Jelo ostavite da se krčka, periodično mešajte dok pirinač ne bude potpuno gotov.

Gotovo jelo servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: