Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Postepeno dodajte vanilin šećer i ulje, neprestano mutute mikserom na velikoj brzini.
U delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo u smesu, mešajte drvenom kašikom ili mikserom na maloj brzini.
Na kraju sipajte šargarepu i cimet, laganim pokretima mešajte i sipajte smesu u namazan i brašnom posut kalup za kolag. Ja koristim standardni pravougaoni, vi procenite po količini smese.
Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Ostavite kolač na rešetku da se ohladi, a za to vreme umutite krem sir sa sokom od limuna i šećerom. Izrendajte u krem koru od limuna, fino, bez belog dela.
Namažite površinu kolača, ukrasite u zavisnosti od mašte i uživajte u parčetu mekanog zadovoljstva sa šoljom lepe kafe ili čaja.
Neka vam je slatko!