Pečeno meso je omiljeno jelo koje se kombinuje uz razne salate kao što su: krompir salata, kupus salata, zelena salata. Evo nekoliko salata koje mogu podeliti tanjir sa mekim, sočnim pečenim mesom.
Najbolje salate za pečeno meso i ribu
1. Krompir salata
Za ovaj recept potreban vam je kuvan krompir pomešan sa maslacem, peršunom i crnim lukom, obilno preliven maslinovim uljem i sokom od limuna.
2. Salata od prokelja
Zelena salata sa prelivom od meda i senfa i pomešana sa malim glavicama prokelja - ovo je salata koja je savršen dodatak i odlično se kombinuje sa pečenom govedinom.
3. Pečena cvekla sa kozjim sirom i orasima
Orasi i pikantni kozji sir pretvaraju slatku pečenu cveklu u impresivan prilog za koji je potrebno samo 15 minuta kuvanja.
4. Glazirana šargarepa u sirupu od javora
Za pripremu ovog priloga jarkih boja potrebna su tri sastojka i 30 minuta. Javorov sirup poboljšava prirodnu slatkoću šargarepe tako što dobro izbalansira biljni deo i začinjeni pečeni goveđi file.
5. Salata od boranije
Sveža boranija sa slatkom karamelizovanom glavicom šalota i pikantnom italijanskom pančetom podižu povrće na potpuno novi nivo. Uživajte u ovoj izvrsnoj salati sa pečenim mesom i čašom vina.
Kada jedete ribu, bilo da je volite na žaru, u tiganju ili u rerni, potrebna vam je osvežavajuća zelena salata. Najpogodnije su salate na bazi zelene salate, kineskog kupusa, bebi spanaća itd.
Poslužite je bogato prelivenu maslinovim uljem i sokom od limuna. Dodajte joj svoje omiljeno povrće - paradajz, krastavce, rotkvice, kukuruz itd.
Odlične salate za meso i ribu su takođe i:
- klasične salate;
Komentari