Bonapeti.rs»Saveti»Koliko želatina se stavlja u džem?

Koliko želatina se stavlja u džem?

Kristina K.Kristina K.
Početnik
5331
Koliko želatina se stavlja u džem?

Želatin je omiljeni proizvod koji ima mnogo upotreba u kulinarstvu, posebno u poslastičarstvu. Najčešće se koristi za zgušnjavanje i želiranje džemova, za pravljenje slatkih žele deserata, žele bombona i još mnogo toga.

Voće koje prirodno ima malo pektina zahteva posebnu pažnju da bi se od njega napravio džem umereno guste teksture. Voće sa malo pektina je, na primer, borovnica, kajsija, smokva, guava, breskva, kruška, šljiva, malina, jagoda.

Ove vrste džema ili slatka od voća sa niskim sadržajem pektina je najteže pripremiti kod kuće.

Ova vrste slatka najčešće ne uspevaju onako kako treba da budu, jer se ne želiraju kako treba. Ovde u pomoć dolazi naš najbolji pomoćnik u kuhinji - želatin. Postoje dva uobičajena načina za zgušnjavanje džema sa želatinom. Jednostavan je za upotrebu i zdrav - uz njegovu pomoć možemo bezbedno da se prepustimo omiljenim slatkim iskušenjima bez osećaja krivice.

Kako dodati želatin u džem?

Dok je džem još topao, želatin možete rastvoriti u posudi sa 1-2 kašike mlake vode. Dok je smesa još tečna, sipajte polako u džem ili slatko, snažno mešajući.

Druga opcija je da sačekate da se džem ohladi. U veliku posudu sipajte 1 šolju vode i zagrejte na šporetu. Stavite čašu želatina unutra i istopite ga na pari. Zatim sipajte smesu u džem i stalno mešajte da pretvorite džem u žele.

Koliko se želatina stavlja u džem?

5 šolja voća - oprano i isečeno

1-1/2 šolje šećera ili zamene (6 kašika meda, na primer)

1 kašika soka od limuna

1 kašičica ekstrakta vanile

3 kašičice želatina bez ukusa.

A naše omiljene žele poslastice su želirani kolači i želirani deserti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji