Garniri uz ribu

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1473
Garniri uz ribu

Riba je veoma korisna za organizam i specijalisti preporučuju da se jede makar jednom sedmično. Zanimljivo je da postoje razni načini pripreme ribe, koji će svake nedelje uneti raznolikost u konzumiranju - riba se može peći, pržiti, peći na roštilju, a od nje se može napraviti i čorba.

Problem uglavnom ne bude u tome kako će se riba spremiti, već šta se može kombinovati uz nju - da večera bude odlična, prženoj ili pečenoj ribi obavezno treba dodati neki garnir.

Jedina varijanta koja svima uvek pada na pamet jeste krompir. Možete pripremiti salatu ili prženi krompir, ali ako želite nešto drugačije, onda za vas imamo nekoliko predloga.

Riba sa sosom

Odlična ideja za pečenu ili prženu ribu je beli sos, koji je inače dosta težak i kaloričan, tako da postoji mogućnost da se ne svidi svakome. On s pravi od majoneza, kiselog mleka, mirođije, belog luka i soli. Jednake količine majoneza i kiselog mleka se pomešaju, a začini se dodaju po vašem ukusu. Sos je veoma dobar uz ribu pečenu na roštilju ili u rerni.

Drugi sos je sos s sokom od paradajza ili sa paradajzom, uz malo bosiljka, belog luka, luka i soli. Sitno se iseka luk i proprži, pa se zatim doda beli luk i rendan paradajz ili sok od paradajza. Ostavite da se zgusne, pa dodajte začine, a po želji, možete i malo pobiberiti.

Brokoli i krompir sa ribom

Prilog sa povrćem je takođe dobar predlog za garnirnje ribe, ali za razliku od soseva, on je dosta lakši za stomak. Možete koristiti bilo kakvo povrće - grašak, kukuruz, šargarepu, pečurke, luk. Sve ih treba prodinstati, a ako imate gde, možete ih samo obariti. Kada ih poslužite, preko iscedite nekoliko kapi limuna.

I kada je reč o spremanju na pari - odličan izbor za garniranje ribe mogu biti karfiol i šargarepa, pripremljeni na ovaj način. Važno je da budu posoljeni i da imaju malo soka od limuna, kako bi imali ukus. A ako želite da malo obogatite krompir salatu, onda dodajte kašiku majoneza i malo kukuruza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest