bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se prže pileća krilca?

Koliko vremena se prže pileća krilca?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
161061
Koliko vremena se prže pileća krilca?

Pileće meso je osnovni i nezamenjivi proizvod u svetu kulinarstva. Svaka od njegovih komponenti je podjednako vredna i ima ključne nutritivne kvalitete koji igraju glavnu ulogu u receptima nekih od najpoznatijih jela.

Prva asocijacija na piletinu su pržena krilca. Krhka, ukusna i sočna - igraju glavnu ulogu u mnogim jelima i veoma su cenjen proizvod u kuhinji. Osim toga, njihova priprema je laka i brza, a ujedno svaki recept sa njima je zagarantovan uspeh.

Evo koliko vremena vam je potrebno da ispržite pileća krilca:

Prihvaćeno je da se pileća krilca prže na temperaturi od 350 stepeni, a vreme potrebno za njihovu pripremu je oko 7-8 minuta.

Važan uslov je da ih ne pržite na najvišem nivou jačine šporeta. Optimalna opcija je da se držite umerenog stepena jačine šporeta, kako ne bi došlo do prskanja masnoće. Preporučuje se da se ulje dobro zagreje pre stavljanja krilca u tiganj. Takođe, ostavite krilca na miru prvih nekoliko minuta, a zatim počnite da ih povremeno okrećete da ravnomerno pržite krilca sa obe strane.

Da se ​​ne biste petljali sa brojevima i satom, najbolje rešenje je da pratite spremnost svojih krilca prema njihovoj boji. Onog trenutka kada vam krilca postanu zlatno smeđa, gotova su i vreme je da ih sklonite sa vatre.

Da biste bili sigurni da ćete svoju piletinu kuvati na najbolji način, isprobajte naše recepte za krilca, uključujući pohovana pileća krilca, krilca u rerni, krilca sa krompirom i krilca u air fryer-u.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji