Bonapeti.rs»Saveti»Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?

Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?

Čokoladni fondan je šećerno testo napravljeno od prave čokolade koje poslastičari koriste uglavnom za dekorisanje torti.

Za šta se koristi čokoladni fondan?

Koristi se za pokrivanje torti, pravljenje raznih figurica i ukrasa. Možete ga koristiti čak i za izradu ukrasa od cveća i listova za svoje kulinarske kreacije.

Čokoladni fondan se brzo suši, relativno je stabilan i drži oblik. Zbog toga ga poslastičari često preferiraju za izradu složenih šara i finih detalja prilikom ukrašavanja torti i kolača.

Od čega se pravi čokoladni fondan

Čokoladni fondant se pravi od bele, mlečne ili crne čokolade koja se rastopi i pomeša sa kukuruznim sirupom, zlatnim sirupom ili glukoznim sirupom.

Čokoladni fondan možete kupiti od proizvođača torti i kolača.

Ako odlučite da koristite čokoladne kapi umesto prave čokolade kada pravite čokoladni fondan, na pakovanju postoje uputstva kako tačno da ih koristite u svom receptu.

Kada radite sa čokoladnim fondanom, zapamtite:

- Ako se istopi dok radite sa njim, zaustavite se i ostavite ga na hladnom mestu da se stvrdne;

- Uverite se da su vam ruke hladne (stavite ih pod hladnu vodu ili u posudu sa ledom. Uverite se da su suve pre nego što ponovo počnete da radite);

- Stavite čokoladu u frižider na nekoliko minuta;

- Radite u hladnoj prostoriji.

Kako čuvati čokoladni fondan

Da biste čuvali čokoladni fondan koji je sveže napravljen, stavite ga u hermetičku plastičnu kesu ili kutiju i držite na sobnoj temperaturi do četiri meseca.

Ako planirate da ga čuvate duže, čokoladni fondan čvrsto umotajte u odgovarajući omot i stavite ga u hermetički zatvorenu vreću za zamrzavanje ili kutiju. Tako će se očuvati u zamrzivaču do dve godine.

Koristite čokoladni fondan za:

- domaći mafini;

- čokoladna torta;

- čokoladni fadž;

- brauni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji