Bonapeti.rs»Saveti»Kako da zgusnemo redak majonez?

Kako da zgusnemo redak majonez?

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47237
Kako da zgusnemo redak majonez?

Kada pripremate domaći majonez i preterate sa količinom maslinovog ulja ili ulja, majonez će biti redak. Kako bi zgusnuli redak majonez, možete dodati žumanca i da ponovo umutite majonez mikserom na velikoj brzini.

Drugi način da zgusnete redak majonez je da mu dodate limunsku kiselinu i da ga ponovo umutite mikserom. Tečan majonez možete da zgusnete i ako mu dodate senf i umutite ga na velikoj brzini. Drugi način da zgusnete tečan majonez jeste dodate sveže mleko.

Uobičajeno je da majonez zgusnete na jedan od nabrojanih načina.

Važno je pre svega da svi sastojci majoneza budu na istoj temperaturi. Najbolje je da ih izvadite iz frižidera najmanje sat vremena pre pripreme domaćeg majoneza.

Kada su namirnice na sobnoj temperaturi, dobićete ukusan i idealan majonez. Ako su jaja hladna, majonez će biti tečan. Takođe je važno da poštujete proporcije u receptu. Pripremanje domaćeg majoneza uz pomoć miksera vam neće uspeti svaki put.

Ponekada to zavisi od brzine miksera ili od brzine kojom dodajete ulje. Kako bi pripremili idalan majonez, najbolje je da koristite štapni mikser - pasator. Stavite sastojke u posudu, koja nema široko dno i dovoljno je visoka.

Stavite pasator na dno posude i uključite ga. Veoma polako počnite da podižete pasator i majonez će biti zagarantovano ukusan i sa zadovoljavajućom gustinom.

Za pripremanje domaćeg majoneza ima mnogo različitih recepata, ali je najbolje da koristite samo žumanca. Odvojite belanca, jer ona veoma često dovode to toga da majonez bude redak, a kasnije se teško može zgusnuti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji