Suprotno od onoga što vam govore vlasnici restorana, šnicle se ne prave od mlevenog mesa, već od celog komada kvalitetnog mesa, koje se izlupa u tanak list. Šnicle su među osnovnim jelima mnogih evropskih kuhinja.
Možda najpoznatija šnicla je Bečka šnicla. Razlika između Bečke i ostalih šnicli je u načinu pohovanja. Razume se da ovde na našem sajtu možete pronaći još mnogo recepata za šnicle sa povrćem ili šnicle od mlevenog mesa.
Kako se to pohuje šnicla? Za kvalitetnu šniclu, pre svega treba da pripremite kvalitetno meso. Najbolje šnicle dobijaju se od telećeg mesa, posebno od telećeg bifteka. Možete koristiti i pileće grudi ili ćureće grudi.
Klasični metod pohovanja je francuski metod. Kod njega se meso uvalja prvo u brašno, zatim u jaja i prž se u vrelom ulju. Kod bečkog načina pohovanja meso se prvo uvalja u brašno, zatim u jaje, nakon toga u prezle i onda se prži.
Komentari