Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Sosevi pogodni za šnicle

Sosevi pogodni za šnicle

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
Sosovi pogodni za šnicle

Tako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta ukusa.

Najpoznatija je bečka šnicla, koja se pravi od teletine, a u smesi za pohovanje se nalaze brašno, jaje i prezle. Kako god da je pripremljena, jedno je sigurno – to je ukusno jelo koje nosi nostalgiju detinjstva.

Da biste obezbedili maksimalno iskustvo konzumiranja ukusnih šnicli, morate pripremiti sos da biste upotpunili izgled jela. Evo nekoliko odgovarajućih soseva za šnicle!

Tradicionalni paradajz sos sa bosiljkom

Za recept vam je potrebno 1/2 kg paradajza, 2 kašike maslinovog ulja, oko 2-3 čena belog luka, 2 glavice luka, 200 ml belog vina, 1 lovorov list, 1/2 kašičice majčine dušice, nekoliko prstohvata bosiljka, so i biber po ukusu.

Paradajz sos za šnicle

Prvo operete, a zatim izrendate paradajz, sa ciljem da skinete kožicu. Zatim oljuštite beli i crni luk i narendajte ih. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte luk i beli luk. Pržite ih oko 15 minuta i dodajte sve začine. Služite sos od paradajza uz šnicle.

Sos od paradajza sa maslacem

Za njega je potrebno oko 350 ml paradajz pirea, 600 ml bujona, 100 g maslaca, 20 g šećera, biber i so po ukusu, 100 ml belog vina i oko 3 čena belog luka.

U šerpu, zajedno sa paradajz pireom, sipajte bujon. Kuvajte ih zajedno na tihoj vatri dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte maslac, šećer, biber, beli luk i belo vino. Ostavite sastojke zajedno na šporetu oko 15 minuta, a zatim ga isključite. Poslužite ovaj ukusni sos od šnicle topao ili hladan.

Sos od pečuraka

Sos od pečuraka za šnicle

Potrebno je 250 g šampinjona, 30 g ulja, biber, 1 glavica luka, so, peršun po ukusu. Luk isecite i prodinstajte na ulju. U to dodajte seckane pečurke i nastavite sa dinstanjem. Po želji možete dodati u sos za šnicle i pavlaku za kuvanje, za tečniju konzistenciju. Začinite biberom i solju. Čim proizvodi dobro omekšaju, sklonite sa vatre. Poslužite sos od pečuraka sa sveže seckanim peršunom.

Takođe pogledajte naše ukusne ideje za šnicle, i to:

- pileće šnicle;

- šnicle od svinjetine;

- šnicle od mlevenog mesa;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest