Možete da spremite odlične šnicle, koristeći prezle. Izlupajte šnicle, pa posipajte začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane.
Još mekše su šnicle sa jajima. Izlupane šnicle posolite, začinite, dodajte beli luk u prahu i nakon toga ih ostavite da odstoje u prethodno umućenim jajima. Nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa ih pržite na tihoj vatri.
Možete pokušati i da spremite šniclu u testu – sve što je potrebno je da je uvijete u lisnatno testo i da stavite da se peče. Takođe, veoma su ukusne i šnicle sa pečurkama. U vatrostalnu posudu se poređaju šnicle, zatim pečurke, topljeni sir i pavlaka preko.
Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno. Isecite i izlupajte meso, poređajte u šerpi, posolite i začinite, poprskajte malo limunovog soka, pa poređajte i drugi red mesa i ponovo začinite.
Šerpu sa šniclama odložite u frižider da prenoći. Kad se meso dobro izmarinira sa začinima i sokom od limuna, moći ćete da ga ispržite u tiganju bez ijedne kapljice ulja, a i pržiće se samo nekih 20 sekundi – jedna strana se prži 8 sekundi, okrenite na drugu stranu i pržite isto 8 sekundi i sklanjate sa vatre.
Ovako spremljene šnicle su najukusnije ako se odmah jedu. Kao garnir vam može poslužiti kuvani pirinač, a šnicle mogu biti i jako ukusne ako ih napunite povrćem kao što je paradajz, a može i svež ili kiseli kupus da posluži.
Šnicle ne moraju biti isključivo od svinjskog ili junećeg mesa, već i od pilećeg, koje je takođe meko. Međutim, ako ste već izabrali pileće meso, vodite računa da šnicle lupate pažljivije, kako se meso ne bi raspalo.
Možete napraviti šnicle i od crne džigerice, ali nije potrebno da ih prethodno marinirate, već samo da ih pažljivo izlupate i nakon toga dobro operete. Ove šnicle su čak ukusnije ako se ispohuju sa jajima i brašnom.
Šnicle su dobar izbor bilo da se radi o večeri, bilo da su vam došli gosti ili je u pitanju neka svečana prilika. Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu.
Komentari