Recept za brauni je nastao krajem 19. i početkom 20. veka. Brauni je u početku zamišljen sa sastojcima poput kajsije i želea, kasnije su kajsije izbačene iz liste namirnica koje su smatrane prikladnim za brauni.
Brauni je stvoren kao kolač uz šolju čaja, a danas se brauni u svakodnevnom životu jede kao desert bez specijalnih rituala koji su vezani za čaj.
Ovo je jedan od omiljenih deserta većine nas. Brauni je jednostavan za pripremu i neodoljivo je ukusan - desert koji omogućava domaćicama da eksperimentišu i stvaraju u svojim domovima. Važna stvar ukod pripreme je da dobro pripremite brauni, naime da ne preterate.
Vreme pečenja braunija je kratko - oko dvadeset i pet minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Postoje recepti gde pečenje traje 40-50 minuta u slaboj rerni, na oko 150-160 stepeni.
Zavisno od specifičnosti recepta i sastojaka, priprema može potrajati manje ili više vremena.
Priprema i konačni rezultat ovog deserta donose neodoljivo zadovoljstvo. Brauni ima dugu istoriju i prešao je dovoljno dug put da bi bio dostojan da ga bar jednom pripremi svaka domaćica.
Komentari