Na našem tržištu, svinjsko meso i konkretno svinjska plećka je najrasprostranjenija i cena je dostupna.
Sa svinjskom plećkom se mogu pripremiti mnoga ukusna jela sa mesom (kupus i boranija su samo dve od mnogobrojnih varijanti za kuvanje).
Mnogo često, veliki deo domaćica voli da je peče u rerni, na primer sa aromatičnim povrćem.
Vreme pečenja svinjske plećke varira u zavisnosti od veličine i debljine isečene svinjske plećke.
Obično je to vreme od 1-1:20 minuta dok ne dobijemo ukusno i krhko svinjsko meso. Može trajati i malo više, ako su komadi mesa veći.
Međutim, treba da zapamtite da se ukusno i dobro pečeno svinjsko meso pravi duže vremena na oko 220 stepeni. Ako želite da meso ima hrskavu koricu, najbolje da ga pre pečenja namažete uljem i za vreme pečenja da ne prelivate.
Lepo je da prethodno začinite svinjsko meso začinima (so, biber, aleva paprika) i da ih namažete uljem. U pleh sa mesom dodajte 1-2 prsta vode i pecite.
Komentari