Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče čokoladni sufle?

Koliko vremena se peče čokoladni sufle?

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
841
Koliko vremena se peče čokoladni sufle?
Fotografije: Albena Asenova

Francuska se smatra domovinom čokoladnog suflea.

Ovaj omiljeni desert poznat je i kao lava kolač ili magma kolač.

Zbog svog bogatog ukusa čokolade i prijatne kombinacije mekog kolača i nežnog krema, čokoladni sufle je omiljena poslastica mnogih ljubitelja čokolade.

Čokoladni sufle relativno je jednostavan za pripremu, ali zahteva posebnu pažnju prilikom pečenja, jer je važno da sadržaj unutrašnjosti teče kada se polomi.

Ako preterate sa vremenom za pečenje suflea, potpuno će se ispeći i dobićete obični čokoladni mafin.

Da biste utvrdili tačno vreme za pečenje lava kolača, treba da razmislite da li ćete peći svež ili prethodno smrznuti sufle.

U prvom slučaju pečenje čokoladnog suflea traje 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Ako ćete peći sufle koji je zamrznut u zamrzivaču, vreme pečenja se povećava na 13-14 minuta.

Cilj je da kolač bude pečen po krajevima i zadržavanje tečnosti u sredini.

Tokom pečenja mora se voditi računa da sufle ne pukne odozgo, jer će tada prilikom okretanja tu tanjir iscuriti tečna sredina i efekat suflea će se izgubiti.

Ako se klijentu u restoranu servira napukli sufle i postoji mogućnost da se tečna sredina prolije, onda on ima pravo da ga vrati i dobije novi.

Ispecite svoj omiljeni čokoladni sufle neposredno pre služenja, ohladite ga 2-3 minuta i poslužite posut šećerom u prahu i ukrašen kuglom sladoleda, listićima sveže nane.

Može se poslužiti u posudi u kojoj se pekao, a takođe ga možete okrenuti i naopako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji