Bonapeti.rs»Saveti»Kako se zamrzava sufle?

Kako se zamrzava sufle?

Kako se zamrzava sufle?

Sufle je jedno od onih izvrsnih jela koja impresioniraju svojom lakoćom i vazdušastom teksturom. Ali ponekad nema dovoljno vremena za pripremu u poslednjem trenutku, posebno kada pripremate večeru za goste ili praznični meni.

Dobra vest je da se sufle može uspešno zamrznuti — i sirov i nakon pečenja. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da to napravite kako treba, a da pritom ne žrtvujete njegov ukus i jednostavnost pripreme.

Kako zamrznuti sirovi sufle

Ako želite rezultat najbliži sveže pripremljenom, najbolje je da sufle zamrznete pre pečenja. Evo kako:

- Pripremite sufle prema vašem receptu tako što ćete pomešati sve sastojke i sipati smesu u kalupe za sufle.

- Kalupe čvrsto pokrijte folijom ili providnom folijom, pazeći da ne zgnječite vazdušastu smesu.

- Zamrznite posude tako što ćete ih prvo ostaviti u zamrzivaču oko 2-3 sata dok se sufle ne stvrdne. Zatim ih možete staviti u hermetički zatvorene kese za zamrzavanje radi dodatne zaštite od kristala leda.

- Označite kesice datumom i vrstom suflea. Preporučuje se da se zamrznuti sufle upotrebi u roku od 1 meseca radi najboljeg ukusa.

Kako se peče

Izvadite ga direktno iz zamrzivača i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite sufle malo duže nego što je naznačeno u receptu (dodajte oko 5-10 minuta), dok sufle ne nabubri i ne dobije zlatnu koricu.

Kako zamrznuti pečeni sufle

Takođe je moguće zamrznuti već pečeni sufle, ali imajte na umu da će njegova tekstura biti malo gušća nakon odmrzavanja.

Ostavite sufle da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Dobro ga umotajte u aluminijumsku foliju ili stavite u hermetički zatvorenu posudu.

Zamrznuti do 1 mesec.

Kako ga ponovo podgrejati

Odmrznite sufle u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Zatim zagrejte u rerni na 160 stepeni oko 10-15 minuta. Možete ga pokriti folijom da se ne osuši.

Male tajne uspeha

- Ne prepunjavajte kalupe — sufleu je potreban prostor da naraste;

- Brzo radite sa gotovom smesom kako se ne bi slegla pre zamrzavanja;

- Koristite pojedinačne porcije — ovo će učiniti odmrzavanje i pečenje mnogo praktičnijim.

Pogledajte još sve naše ideje za čokoladni sufle. A znate li koliko su ukusni suflei sa povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni