Bonapeti.rs»Saveti»Šta je svinjski pauflek?

Šta je svinjski pauflek?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
251165

Za prave poznavaoce hrane, svinjetina je važan deo kvalitetnog menija. Svinjetina je jedno od najpopularnijih mesa zbog svog bogatog ukusa, koji vam omogućava da kreirate hiljade recepata.

Svinjsko meso se u kulinarstvu koristi na osnovu delova tela životinje, koji su posebno cenjeni u tradicionalnoj kuhinji. Prihvaćeno je da je njihov broj ukupno 9, od čega su neki delovi manje komponente samog tela. Glavni delovi svinjskog mesa su svinjski vrat, krmenadle, biftek, svinjska plećka, svinjske grudi, but, kolenica, svinjska glava, kontrafile.

U tom pogledu treba pomenuti i manju komponentu - svinjski pauflek. To je element sa područja stomaka životinje.

Pauflek su isečci od dela mesa koji se nalazi između prednjih i zadnjih nogu. Ovo područje karakteriše znatno masnije meso, koje će vas zasitit i pogodno je za teška zimska jela.

Evo nekoliko opcija za pripremu ukusnog svinjskog paufleka:

Marinirani svinjski pauflek

Puflek isečen na trake pospite biberom, pa kratko propržite sa obe strane. Zatim propržite đumbir, čen belog luka i još začina po želji. Dobro ih promešajte. Pauflek stavite u pleh i prelijte pripremljenom smesom. Pokrijte folijom i pecite ih u rerni na laganoj vatri;

Svinjski pauflek sa topljenim sirom

Prvo posolite svinjski pauflek i pospite ga biberom. Zatim ga prelijte sa malo vina i ostavite da stoji u njemu. Sledeći korak je ravnomerno prženje svinjetine u tiganju. Dodajte još malo vina i dinstajte oko 20 minuta. Sipajte malo pavlake za kuvanje, dodajte začine po ukusu i dobro promešajte. Na kraju dodajte narezani topljeni sir. Mešajte oko 1-2 minuta i sklonite posudu sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji