Kikiriki puter možete da jedete uz keks ili da ga namažete na krišku hleba i da mu odozgo dodate slatko po vašem ukusu. Drugi način je da kombinujete kikiriki puter sa medom. Jednostavno ih promešajte i namažite krišku hleba.
Još jedna fantastična ideja je da promešate kikiriki puter sa malo čokolade i da taj namaz premažete preko keksa ili preko prepečene kriške hleba. Ukus je fantastičan. Možete da napravite i slepljene keksiće, tako što koristite običan keks, a kao nadev napravite miks od kikiriki putera sa različitim vrstama slatka, medom ili čokoladom.
Možete da napravite i druge ukusne kombinacije sa kikiriki puterom. Premažite krišku hleba tankim slojem kikiriki putera i odozgo poređajte različito voće. Veoma je ukusno sa kolutovima banane.
Uz kikiriki puter možete da pripremate i mnogo različitih kolača, torti, pa čak i da ga koristite u raznim jelima, kao što ga koriste u kineskoj kuhinji. Možete da napravite sos od kikiriki putera i kokosovog mleka. Dodajte začine po vašem ukusu i dobićete fantastičan sos za pileće ražnjiće.
Drugi sos za pohovane pileće zalogaje je takođe fantastičan. Pravi se od kikiriki putera, pilećeg bujona, kokosovog mleka, kisele pavlake i soja sosa. Sve sastojke ispasirajte i ako želite, dodajte malo čilija.
Kikiriki puter možete da dodate i u krompir pire. Bićete oduševljeni. Druga ideja je da ga dodate u pire od bundeve. Možete da napravite i ovsene pahuljice sa kikiriki puterom. Dobićete interesantan ukus, koji se veoma dopada i deci.
Komentari