Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pitice pržene u tiganjuPitice pržene u tiganju
02. okt.
1
Razbijemo jaja i u njih dodajemo mrvljeni sir. Razvučemo kore i svaku isečemo na pola. Uzimamo 1/2 kore, namažemo maslacem, sa gornje strane stavljamo smesu od jaja i savijamo oba kraja ka sredini. Počinjemo da uvijamo...
Paprike pržene u friteziPaprike pržene u fritezi
14. januar
Poređamo oprane paprike u pleh od rerne i zapečemo ih. Nakon što smo ih ispekli, ljuštimo i solimo sa svih strana. Pomešamo brašno i alevu papriku. Svaku papriku topimo u brašno. Pržimo u zagrejanom ulju u fritezi....
Banane pržene u karameluBanane pržene u karamelu
16. dec.
Oljuštite banane i isecite ih na debele krugove. U tiganj stavite maslac i šećer i ugrejte dok se potpuno ne rastopi. Pržimo banane sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Naprskajte ih vodom i ostavite još 3 minuta...
Paprike pržene u maslacuPaprike pržene u maslacu
29. dec.
Paprike se operu i osuše. Mogu da se očiste od semenki, mogu da se očiste i samo od drški, kako više volite (paprike, kojima nije očišćeno seme se lakše ljušte). U šerpu ili tiganj (vok) stavljamo da se istopi maslac,...
Slane pržene kriške (prženice)Slane pržene kriške (prženice)
18. dec.
Nakon toga, slane pržene kriške su spremne za serviranje....
Čips bez prženja u mikrotalasnojČips bez prženja u mikrotalasnoj
16. jun
Operite i oljuštite krompir, isecite ga na tanke kriške ili krugove uz pomoć ljuštilice za krompir. Operite komade, posolite i poređajte na tanjir, ne treba da budu jedan na drugom. Mikrotalasnu uključite i pecite...
Prženi krompir u aparatu za zdravo prženjePrženi krompir u aparatu za zdravo prženje
03. okt.
Operemo i oljuštimo krompir i isečemo ga na štapiće debljine 1 cm. Ponovo operemo hladnom vodom da padne skrob i osušimo. Stavljamo u mašinu i sipamo ulje kašičicom za merenje. Zatvramo i pržimo - 40-45 minuta....
Krilca pržena u multikukeruKrilca pržena u multikukeru
21. okt.
Kada prođe 20-25 minuta, otvaramo i okrećemo naša pržena krilca. Zatvaramo poklopac i čekamo do kraja programa. Imamo sjajna krilca pržena u multikukeru....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Agrija je druga vrsta, takođe često korišćena za prženje. Dobro je poznata kod nas, najviše u svim polubalkanskim i balkanskim oblastima....
Krompir pržen na štapićimaKrompir pržen na štapićima
07. okt.
Oljuštite krompir i svaki krompir nadenite na štapić za ražnjić. Naseckajte krompir na kriške, ali tako da ostane ceo. Uvaljajte u brašno i pržite krompir u velikoj količini ulja dok ne bude gotov....
Šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerniŠnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni
11. dec.
Meso nasecite na tanke šnicle. Začinite sa soli i biberom. Stavite u frižider na jedan sat. Za to vreme pripremite druge sastojke. Luk očistite i issecite na polumesece, a pečurke na tanke kolutove. Beli luk samo ogulite...
Šaran pržen na mornarski načinŠaran pržen na mornarski način
19. feb.
Prženu ribu ocedite na papirnom ubrusu. Šaran pržen na mornarski način je gotov....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
sotiranja i prženja u dubokom ulju....
Svinjetina pržena u tiganju sa prazilukomSvinjetina pržena u tiganju sa prazilukom
10. januar
Servirajte prženu svinjetinu na tiganju sa prazilikom i budite brzi, ako želite da je probate :)...
Zalogaji svinjetine, prženi u tiganju (grčki recept)Zalogaji svinjetine, prženi u tiganju (grčki recept)
02. okt.
Prženu svinjetinu servirajte sa krompirom sa limunom i belim lukom iz rerne....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Treba izbegavati prženje do dobijanja tamne ili braon boje namirnica; 4. Kod prženja manjih količina treba da regulišemo dužinu prženja; 5....
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso....
Kuvani krompir, pržen sa alevom paprikom i kobasicomKuvani krompir, pržen sa alevom paprikom i kobasicom
25. januar
Krompir skuvajte. Oljuštite i izgnječite. Nakon toga oljuštite luk i isecite ga u šerpu. Propržite sa uljem i stavite kobasicu, isečenu na kockice. Propržite i nju malo i stavite izgnječen krompir. Sve propržite,...
Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?
12. jul
Kada se zapečati, površina mesa se karamelizuje i dobićete prženi ukus, koji svi jako volimo. Dobićete odličan rezultat ako je meso posle zatvaranja pečeno u tepsiji ili sa folijom....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
10. nov.
Pržena hrana možda ne izaziva rak, ali izaziva komplikacije sa želucem, pojavu gojaznosti i niz drugih opasnih stanja. Baš iz ovih razloga, konzumiranje pržene hrane treba da svedete na minimum....
Pržene srdelePržene srdele
29. sep.
Naseckajte peršun u promešajte ga sa belim lukom. Ispasirajte smesu i njome premažite srdele sa svih strana. Pospite sardine sokom od limuna i ostavite ih 2 sata u frižideru. Začinite brašno kuminom, doajte so i biber....
Pržene ćuftePržene ćufte
30. maj
Mleveno meso staviti u duboku posudu, tako da se može mesiti rukama, dodati oba jaja, sitno iseckan luk, 4 kriški hleba, prethodno potopljene u vodu i isceđene, so, biber i čubar. Dobro umesiti smesu i ostaviti je da odstoji...
Pržene lignjePržene lignje
03. okt.
Operite očišćene lignje i nasecite ih na kolutove. Osušite ih od vode, posolite ih i uvaljajte u brašno, pa ih ispržite u vrelom ulju do svetlo zlatne boje. Poslužite lignje sa krompir pireom ili salatom od svežeg povrća...
Pržene sardinePržene sardine
21. nov.
Promešajte dovoljno brašna sa malo soli, belog luka u prahu, suvog peršuna i kore od limuna da bi uvaljali ribu. Ribu uvaljajte u brašno (otprilike 1/3) i spuštajte je da se prži u zagrejanom ulju. Isprženu ribu vadite...
Pržene ostrigePržene ostrige
03. mart
Pažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu. Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše. Umutite...