Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pržene paprike»Paprike pržene u maslacu

Paprike pržene u maslacu

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Paprike pržene u maslacu
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
1
"Sa maslacem su, zato se jedu dok su još tople-tople, da li ste zapamtili"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada
  • maslac - 100 g
  • ulje - 20 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu i osuše. Mogu da se očiste od semenki, mogu da se očiste i samo od drški, kako više volite (paprike, kojima nije očišćeno seme se lakše ljušte).

U šerpu ili tiganj (vok) stavljamo da se istopi maslac, dodajemo i ulje i nakon što se zagreju (na ne mnogo jakoj vatri) sipamo paprike.

Često mešamo pažljivo paprike, da se dobro isprže sa svih strana (masnoća ih ne prekriva cele).

Nakon što su gotove, izvadimo rešetkastom kašikom i posipamo solju. Ne sušimo kuhinjskim ubrusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: