Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći provansalski začinPomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom.
Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
27. feb.
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
05. jun
Sušena šargarepa (za začin)Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona.
Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
09. nov.
Slani začin Samardala (Bugarski luk)Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju.
Kada tečnost ispari, začin je spreman.
Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem....
03. jun
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
29. maj
Moj univerzalni začin od povrćaRasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
13. feb.
1
Karanfilić u hrani smanjuje stresPrema studijama, karanfilić čak može da izleči gljivice na stopalima. Začin sadrži omega-3 i 6 masne kiseline, vitamin C, veliku količinu mangana....
23. januar
Mirisni punč sa karanfilićemMirisni punč sa karanfilićem je idelan napitak za hladne dane....
18. januar
Ulje karanfilića - koristi i primenaIstorija govori da su Kinezi koristili karanfilić više od 2000 godina za aromu i kao začin.
Karanfilići su bili doneti iz Indonezije u Kinu još tokom 200. godine pre Hrista....
23. feb.
Pestil od šljiva sa karanfilićemDodajemo zrna karanfilića, miris je božanstven. Mešamo neprestano, dodajemo skrob, prethodno pomešan sa malo hladne vode ili vode iz pirea. Dobijamo gustu aromatičnu kašu....
20. mart
Kečap sa karanfilićem i cimetomStavite sve začine u platnenu torbicu i stavite ih u kipuću smesu. Dodajte šećer, so, sirće i kuvajte još desetak minuta.
Nakon toga izvadite začine, sklonite sa vatre gotov kečap i sipajte ga u teglice ili boce....
23. sep.
Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićemSterilizujem 10 minuta običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem....
29. okt.
Liker od drenjina sa cimetom i karanfilićemČetrdesetog dana stavljamo cimet i karanfilić i sipamo rakiju od anisa. Liker stavljamo i frižider....
21. mart
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
09. sep.
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
27. januar
Džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićemDodajte cimet, karanfilić, sirup agave i kuvajte još 4 sata na laganoj vatri, povremeno mešajući.
Sameljite štapnim mikserom i uspite džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem u sterilizirane tegle....
05. dec.
Čaj od karanfilića sa mnogo koristi za naše zdravljePo svojoj suštini, ovaj začin ima široku primenu u azijskoj i severnoevropskoj kuhinji. Karanfilić je izuzetno bogat antioksidantima....
09. mart
Mirođija - aromatičan začin i lekovita biljkaBudući da snižava krvni pritisak, mirođija kao začin je korisna u lečenju hipertonije, ojačava zidove krvnih sudova, širi ih i deluje kao diuretik....
24. mart
Nekoliko razloga da koristite začin selenNa našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
08. jun
Koji začin se za šta koristi?Karanfilić
Osim za kuvano vino, ovaj začin se koristi i za pečeno povrće, sirćetne marinade, voćne salate, deserte sa bananama i jabukama, medenjake....
25. nov.
Pet najzdravijih začinaVekovima su ljudi znali za lekovite moći biljki i začina. Začini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo....
11. avgust