Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KaranfilićKaranfilić
20. januar
Kao i drugi začini, karanfilić je dostupan tokom cele godine....
Domaći provansalski začinDomaći provansalski začin
27. feb.
Pomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom. Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
Univerzalni domaći začinUniverzalni domaći začin
21. feb.
Ovaj začin korisitim za pripremu supa i svih vrsta jela....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti. Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Sušena šargarepa (za začin)Sušena šargarepa (za začin)
09. nov.
Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona. Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
Slani začin Samardala (Bugarski luk)Slani začin Samardala (Bugarski luk)
03. jun
Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju. Kada tečnost ispari, začin je spreman. Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem....
Arapski začin Raz el hanutArapski začin Raz el hanut
29. maj
Popularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
Karanfilić u hrani smanjuje stresKaranfilić u hrani smanjuje stres
23. januar
Prema studijama, karanfilić čak može da izleči gljivice na stopalima. Začin sadrži omega-3 i 6 masne kiseline, vitamin C, veliku količinu mangana....
Mirisni punč sa karanfilićemMirisni punč sa karanfilićem
18. januar
Mirisni punč sa karanfilićem je idelan napitak za hladne dane....
Ulje karanfilića - koristi i primenaUlje karanfilića - koristi i primena
23. feb.
Istorija govori da su Kinezi koristili karanfilić više od 2000 godina za aromu i kao začin. Karanfilići su bili doneti iz Indonezije u Kinu još tokom 200. godine pre Hrista....
Nepoznati začin ŠejbaNepoznati začin Šejba
03. nov.
Šejba /Sheba/ je začin arapskog porekla. Ona je univerzalni začin....
Slatko od šargarepa sa karanfilićemSlatko od šargarepa sa karanfilićem
13. dec.
Slatko od šargarepa sa karanfilićem je gotovo....
Pestil od šljiva sa karanfilićemPestil od šljiva sa karanfilićem
20. mart
Dodajemo zrna karanfilića, miris je božanstven. Mešamo neprestano, dodajemo skrob, prethodno pomešan sa malo hladne vode ili vode iz pirea. Dobijamo gustu aromatičnu kašu....
Kečap sa karanfilićem i cimetomKečap sa karanfilićem i cimetom
23. sep.
Stavite sve začine u platnenu torbicu i stavite ih u kipuću smesu. Dodajte šećer, so, sirće i kuvajte još desetak minuta. Nakon toga izvadite začine, sklonite sa vatre gotov kečap i sipajte ga u teglice ili boce....
Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićemObičan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem
29. okt.
Sterilizujem 10 minuta običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem....
Liker od drenjina sa cimetom i karanfilićemLiker od drenjina sa cimetom i karanfilićem
21. mart
Četrdesetog dana stavljamo cimet i karanfilić i sipamo rakiju od anisa. Liker stavljamo i frižider....
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Kurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan. Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
Džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićemDžem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem
05. dec.
Dodajte cimet, karanfilić, sirup agave i kuvajte još 4 sata na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sameljite štapnim mikserom i uspite džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem u sterilizirane tegle....
Čaj od karanfilića sa mnogo koristi za naše zdravljeČaj od karanfilića sa mnogo koristi za naše zdravlje
09. mart
Po svojoj suštini, ovaj začin ima široku primenu u azijskoj i severnoevropskoj kuhinji. Karanfilić je izuzetno bogat antioksidantima....
Mirođija - aromatičan začin i lekovita biljkaMirođija - aromatičan začin i lekovita biljka
24. mart
Budući da snižava krvni pritisak, mirođija kao začin je korisna u lečenju hipertonije, ojačava zidove krvnih sudova, širi ih i deluje kao diuretik....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Na našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Karanfilić Osim za kuvano vino, ovaj začin se koristi i za pečeno povrće, sirćetne marinade, voćne salate, deserte sa bananama i jabukama, medenjake....
Pet najzdravijih začinaPet najzdravijih začina
11. avgust
Vekovima su ljudi znali za lekovite moći biljki i začina. Začini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo....