Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Mmmmmmmmm. Kafa!
Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
25. jul
Zrno kafeNa svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe.
Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
20. mart
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaIseckajte luk i beli luk. Ostalo povrće isecite na kockice, patlidžan oljuštite, posolite, i ostavite 20 minuta da odstoji, da bi se odvojio gorak sok. Šargarepu isecite na tanke ljuspice uz pomoć ljuštilice.
Pirinač skuvajte...
01. mart
Kolač od kafeProsejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo.
Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg.
U tu smesu dodajte u delovma...
22. maj
Liker od kafeSipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu.
Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
21. maj
Pirinač okruglog zrnaPirinač zauzima vodeću poziciju po potrošnji među žitaricama u svetu. Danas postoji oko 1500 različitih sorti ovog proizvoda, i ne bez razloga je vrlo popularan i konzumira se u svim delovima sveta. Pirinač je takođe veoma...
02. avgust
Kuglof sa ukusom kafeNamazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem.
U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
28. dec.
Torta sa mirisom kafeU posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
11. jun
Kolačići u obliku kafeOd svih sastojaka se mesi meko testo.
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi.
Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
Prijatno...
29. april
Koristi od kakao zrnaVećina ljudi misli da je crna čokolada veoma dobro rešenje za zdravu ishranu. Od ove čokolade možemo dobiti mnoge vredne mikroelemente, kao i to da uz njenu pomoć prevaziđemo depresiju, kao i da povećamo hormon sreće....
23. mart
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganju1. Operite kratko pod tekućom vodom pečurke i oljuštite ih i isecite. Pečurke se ne natapaju ili peru dugo, jer gube sve osobine ukusa i napoje se vodom što nije poželjno. Paradajz takođe oljuštite i operite.
2. Iseckajte...
14. mart
Čokoladni tart sa aromom kafeZa koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
12. okt.
2
Rolat od kafe i piškotaNamrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije.
Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte...
17. dec.
Torta od oraha Kafe-musRerna - 170-180 stepeni:
Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm.
U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac na krem...
21. jun
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Keks torta sa ukusom kafeU velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem.
Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu.
Promešajte sve silikonskom špatulom.
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
13. avgust
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
29. jun
Kolač sa prelivom i aromom kafeIzvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem.
Prosejte brašno...
10. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart.
U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
03. feb.
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafePomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
05. mart
Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosomOformite porcije garnirajući isečeno meso sa pirinčem dugog zrna i prelijte ga sosom.
Prijatno!...
21. dec.
Kakao zrna deluju kao detoks organizmaKakao zrna su izuzetno bogata vitaminima i elementima - koji sadrže magnezijum, kalcijum, bakar, kalijum i drugo. Magnezijum i kalijum se brine o funkcionisanju svih glavnih organa.
Kakao zrna dostavljaju organizmu potrebne...
22. feb.
Domaća torta sa želiranim kremom od kafeUmutite jaja sa šećerom, dok se u potpunosti ne sjedine, pa dodajte kakao i brašno i mešajte drvenom kašikom, dok ne dobijete homogenu smesu, koju ćete isipati u kalup za tortu i peći 30-35 minuta na 180 stepeni.
Ispečenu...
23. maj
Napitak od kafe i soka od pomorandžeSipati vodu u džezvu i kašiku šećera, da provri.
Sipati iz kesice kafu u čašu i kada voda provri, preliti kafu i promešati.
Staviti u zamrzivač 30 min.
Iseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu...
27. april