Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Mmmmmmmmm. Kafa! Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Na svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe. Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaRatatuj sa pirinčem dugog zrna
01. mart
Iseckajte luk i beli luk. Ostalo povrće isecite na kockice, patlidžan oljuštite, posolite, i ostavite 20 minuta da odstoji, da bi se odvojio gorak sok. Šargarepu isecite na tanke ljuspice uz pomoć ljuštilice. Pirinač skuvajte...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Prosejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo. Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg. U tu smesu dodajte u delovma...
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Sipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu. Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
Pirinač okruglog zrnaPirinač okruglog zrna
02. avgust
Pirinač zauzima vodeću poziciju po potrošnji među žitaricama u svetu. Danas postoji oko 1500 različitih sorti ovog proizvoda, i ne bez razloga je vrlo popularan i konzumira se u svim delovima sveta. Pirinač je takođe veoma...
Kuglof sa ukusom kafeKuglof sa ukusom kafe
28. dec.
Namazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem. U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
Torta sa mirisom kafeTorta sa mirisom kafe
11. jun
U posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu. Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
Kolačići u obliku kafeKolačići u obliku kafe
29. april
Od svih sastojaka se mesi meko testo. Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi. Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Prijatno...
Koristi od kakao zrnaKoristi od kakao zrna
23. mart
Većina ljudi misli da je crna čokolada veoma dobro rešenje za zdravu ishranu. Od ove čokolade možemo dobiti mnoge vredne mikroelemente, kao i to da uz njenu pomoć prevaziđemo depresiju, kao i da povećamo hormon sreće....
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganjuPikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganju
14. mart
1. Operite kratko pod tekućom vodom pečurke i oljuštite ih i isecite. Pečurke se ne natapaju ili peru dugo, jer gube sve osobine ukusa i napoje se vodom što nije poželjno. Paradajz takođe oljuštite i operite. 2. Iseckajte...
Čokoladni tart sa aromom kafeČokoladni tart sa aromom kafe
12. okt.
2
Za koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
Rolat od kafe i piškotaRolat od kafe i piškota
17. dec.
Namrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije. Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte...
Torta od oraha Kafe-musTorta od oraha Kafe-mus
21. jun
Rerna - 170-180 stepeni: Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm. U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane. U posudi miksera umutite maslac na krem...
Kajzerice sa prelivom od kafeKajzerice sa prelivom od kafe
25. mart
Brašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati. Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
Keks torta sa ukusom kafeKeks torta sa ukusom kafe
13. avgust
U velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem. Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu. Promešajte sve silikonskom špatulom. Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
Koristi od zelene kafeKoristi od zelene kafe
07. sep.
Kafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
Kolač sa prelivom i aromom kafeKolač sa prelivom i aromom kafe
10. mart
Izvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem. Prosejte brašno...
Kolač od kafe sa Maskarpone siromKolač od kafe sa Maskarpone sirom
03. feb.
Dugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart. U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafeJednostavna čokoladna torta sa aromom kafe
05. mart
Pomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo. Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno. Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosomPraznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom
21. dec.
Oformite porcije garnirajući isečeno meso sa pirinčem dugog zrna i prelijte ga sosom. Prijatno!...
Kakao zrna deluju kao detoks organizmaKakao zrna deluju kao detoks organizma
22. feb.
Kakao zrna su izuzetno bogata vitaminima i elementima - koji sadrže magnezijum, kalcijum, bakar, kalijum i drugo. Magnezijum i kalijum se brine o funkcionisanju svih glavnih organa. Kakao zrna dostavljaju organizmu potrebne...
Domaća torta sa želiranim kremom od kafeDomaća torta sa želiranim kremom od kafe
23. maj
Umutite jaja sa šećerom, dok se u potpunosti ne sjedine, pa dodajte kakao i brašno i mešajte drvenom kašikom, dok ne dobijete homogenu smesu, koju ćete isipati u kalup za tortu i peći 30-35 minuta na 180 stepeni. Ispečenu...
Napitak od kafe i soka od pomorandžeNapitak od kafe i soka od pomorandže
27. april
Sipati vodu u džezvu i kašiku šećera, da provri. Sipati iz kesice kafu u čašu i kada voda provri, preliti kafu i promešati. Staviti u zamrzivač 30 min. Iseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu...