Torta Napoleon sa gotovim korama

08/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ko još ne voli famoznu tortu Napoleon? Evo jednostavnog načina za njenu pripremu sa gotovim korama."
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 646
  • Pregledi tokom meseca266
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • kore za pitu - 500 g
  • šećer - 5 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • ZA NADEV
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • žumanca - 4 kom.
  • brašno - 6 kašika
  • vanilin šećer
  • kora od limuna
  • kora od pomorandže
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Kore iskidati, zaliti uljem i šećerom i dobro umešati. Peći na 180 stepeni dok ne porumene, i često mešati da ne bi zagorele. Ostaviti ih da se ohlade. Za to vreme napraviti nadev. U posudu staviti 100 ml mleka, žumanca i brašno, i smesu umutiti žicom.

Grudvice od brašna, ukoliko ih ima, procediti, kako bi smesa bila glatka. U šerpi prokuvati ostalo mleko i čim provri šećer, isključiti ringlu i, uz neprekidno mešanje, dodati smesu od jaja.

Začiniti vanilinim šećerom i korama limuna i pomorandže. U kalup za pečenje torte sa prečnikom 22 cm staviti jednu kašiku nadeva na dno (da se torta ne bi klizila).

Ređati pečene kore, pa krem, i završiti korama. Ostaviti malo kora koje će se ređati na zidove torte pri konačnom doterivanju, kada se skloni kalup za pečenje torte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija