Način pripreme
Kore iskidati, zaliti uljem i šećerom i dobro umešati. Peći na 180 stepeni dok ne porumene, i često mešati da ne bi zagorele. Ostaviti ih da se ohlade. Za to vreme napraviti nadev. U posudu staviti 100 ml mleka, žumanca i brašno, i smesu umutiti žicom.
Grudvice od brašna, ukoliko ih ima, procediti, kako bi smesa bila glatka. U šerpi prokuvati ostalo mleko i čim provri šećer, isključiti ringlu i, uz neprekidno mešanje, dodati smesu od jaja.
Začiniti vanilinim šećerom i korama limuna i pomorandže. U kalup za pečenje torte sa prečnikom 22 cm staviti jednu kašiku nadeva na dno (da se torta ne bi klizila).
Ređati pečene kore, pa krem, i završiti korama. Ostaviti malo kora koje će se ređati na zidove torte pri konačnom doterivanju, kada se skloni kalup za pečenje torte.