Lazanje Bolonjeze

01/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ove lazanje nikako nisu dijetalne, ali kad ih spremite, pokupićete ovacije bez obzira na to."
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano507
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckane luk i šargarepu propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso, pa mešajte drvenom kašikom dok se meso ne razdvoji na sitne komade. Dodajte paradajz, bosiljak, so i biber. Ostavite da se krčka na tihoj vatri, sve dok se sos ne zgusne.

Kore za lazanje stavite u veliku šerpu sa više vode i malo ulja, pa sačekajte dok malo omekšaju, pritom vodite računa da se ne zalepe jedna za drugu.

Odvojite oko 50 g kačkavalja i u srednje veliku tepsiju već možete da ređate red sosa, zatim red kačkavalja, pa kore, sve dok ne potrošite sav materijal. Prvo ide red sosa, pa onda sve ostalo. Pecite na 220 stepeni nekih 15 minuta, zatim izvadite i posipajte kačkavaljem, pa vratite u rernu da se zapeče još 5 - 6 minuta.

Sa ovom količinom sastojaka možete napraviti 6 porcija.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija