Omiljena lazanja Bolonjeze

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/09/2017
"Zašto nam je lazanja omiljena? Probajte i uverićete se - neverovatna je "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano857
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso razmesite u vodi, dok se ne naprave mrvice. Luk očistite i izrendajte. Šargarepu operite, ogulite i takođe narendajte. U šerpu sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Kada se zagreje, dodajte luk u šerpu i šargarepu. Dobro propržite.

Kada se isprži, dodajte im mleveno meso i mešajte žicom, kako bi se meso dobro rasporedilo. Sosu dodajte začine. Kada se meso dobro proprži, dodajte paradajz pire. Promešajte dobro i ostavite da se krčka.

Za to vreme u drugoj šerpi stavite mleko da se proključa. Kada je gotovo, sklonite ga sa vatre i na ringlu stavite manju šerpu u kojoj ćete otopiti maslac. Kada je gotov, propržite brašno u njemu. Pomešajte sa mlekom i mešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.

Sklonite sos sa vatre i počnite sa ređanjem. Na dno tepsije sipajte malo od bešamel sosa i stavite koru za lazanju. Ređajte kore i mažite nadev. Po želji, možete staviti i malo bešamel sosa.

Tako ređajte red kore i red nadeva. Na kraju završite sa korama i bešamel sosom. Narendajte kačkavalj svuda i u velikim količinama.

Stavite lazanju u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar