Venac od maslaca sa makom

17/03/2017
"Ne čekajte povod već odmah napravite ovaj venac od maslaca - posle ćete nam zahvaliti "
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 191
  • Pregledi tokom meseca597
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejete mleko tek toliko da prst moze da podnese kad probate i sipate oko 100 ml u posudu, dodate šećer, kvasac i pospete sa malo brašna.

Ostavite na toplom da se aktivira. Umutite jaja i ostale sastojke, prosejte brašno i zamesite glatko testo.

Ostavite da nadođe na toplom dok ne udvostruči obim. Možete da podelite testo na dva dela, da vam bude lakše za razvijanje, a može i tako celo, ali se dobije velika kora kad je razvijete.

Namažite maslacem i pospite makom, uvijte u rolat i isecite na rolne, ređajte ih u namazan kalup za tortu ili posudu za pečenje, blago zategnite svaku rolnu. Stavite na sredinu posude i ostavite da nadođe.

Kada je venac gotov namažite ga umućenim žumancem i stavite da se peče u zagrejanoj rerni. Kad se ispeče ponovo namažite maslacem.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija