Način pripreme
Ugrejete mleko tek toliko da prst moze da podnese kad probate i sipate oko 100 ml u posudu, dodate šećer, kvasac i pospete sa malo brašna.
Ostavite na toplom da se aktivira. Umutite jaja i ostale sastojke, prosejte brašno i zamesite glatko testo.
Ostavite da nadođe na toplom dok ne udvostruči obim. Možete da podelite testo na dva dela, da vam bude lakše za razvijanje, a može i tako celo, ali se dobije velika kora kad je razvijete.
Namažite maslacem i pospite makom, uvijte u rolat i isecite na rolne, ređajte ih u namazan kalup za tortu ili posudu za pečenje, blago zategnite svaku rolnu. Stavite na sredinu posude i ostavite da nadođe.
Kada je venac gotov namažite ga umućenim žumancem i stavite da se peče u zagrejanoj rerni. Kad se ispeče ponovo namažite maslacem.
Komentari