Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Frankfurtski venac sa kremom od maslaca

Frankfurtski venac sa kremom od maslaca

Frankfurtski venac sa kremom od maslaca
Fotografije: Lesno i vkusno s Katya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Oduševljenje svih gostiju sa Frankfurtskim vencem sa kremom od maslaca"

Potrebni sastojci

  • Za kolač
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 230 g
  • vanila - 1 komad (2 g)
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 230 g
  • prašak za pecivo - 3 kašičice
  • sveže mleko - 50 ml
  • Za krem
  • sveže mleko - 850 ml
  • šećer - 100 g
  • krem od vanile - 2 kesice
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • marmelada - po izboru (u ovom slučaju od jagoda)
  • krokan - za posipanje
  • trešnje - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za kolač: Mutimo kravlji maslac, šećer u prahu, vanilu i so 10 minuta.

Dodajemo jaja - jedno po jedno. Nastavljamo sa mućenjem. Sipamo sveže mleko i dobro pomešamo. Sledi prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešamo špatulom.

Čim smesa bude gotova, sipamo u kalup za kolač podmazan maslacem i posut brašnom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta (dok čačkalica ne bude suva).

Za krem: U posudi pomešamo malo svežeg mleka sa obe kesice krema od vanile. Ostalo sveže mleko stavljamo na vatru zajedno sa šećerom. Čim se zagreje, dodajemo prvu smesu i neprestano mešamo dok se ne zgusti. Skidamo sa vatre.

Sipamo u posudu i pokrivamo streč folijom da se ne bi dobila korica. Sačekamo da se krem u potpunosti ohladi (veoma je važno da bude ohlađen).

Mutimo kravlji maslac sa šećerom u prahu i kašiku po kašiku dodajemo u ohlađeni krem, muteći mikserom.

Sečemo kolač po dužini na tri dela. Stavljamo donji deo na poslužavnik. Premazujemo marmeladom i pomoću šprica stavljamo krem. Stavljamo drugi deo. ponovo mažemo marmeladom i ponovo krem. Na vrhu je treći deo. Odvajamo malo krema za ružice odozgo.

Ostalim kremom premazujemo kolač. Posipamo krokanom. Dekorišemo ružicama i stavljamo trešnjice. Treba da odstoji celu noć u frižideru tako patišpanj dobro upija sve ukuse i arome.

Frankfurtski venac sa kremom od maslaca je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: