Ukusan seoski hleb

02/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Ništa ne ugreva dušu tako kao parče seoskog hleba, koji nas vraća u najbolje uspomene iz prošlosti "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 058
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 350 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica, puna
  • so - 1 kašičica (ili više, ako volite slanije)
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kg, za domaći hleb
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte malo mlake vode, šećer, kvasac i jednu kašiku brašna. Ostavite da se kvasac aktivira na toplom mestu.

Prosejte brašno, sipajte so i umesite testo sa ostalim namirnicama. Prekrijte testo krpom i ostavite na toplom da nadođe.

Pokrijte pleh hartijom za pečenje i od testa napravite 2 hleba. Oštrim nožem napravite tri razreza, a hleb formirajte po vašoj želji.

Ponovo ostavite da nadođe, premažite hleb sa malo ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35-40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija