Italijanski seoski hleb

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
188
53
468
8
23/02/2021
"Italijani znaju kako se to radi - ukusan, mekan, sa hrskavom koricom"
Priprema90 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pšenično brašno - 500 g
  • ražano brašno ( ili mešavina za hleb) - 150 g
  • suvi kvasac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • morska so - 1 kašičica
  • topla voda - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za mešenje sjediniti suve sastojke sa maslinovim uljem i dolivajući toplu vodu zamesiti glatko testo.

Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti 45 minuta na toplom mestu.

Nakon narastanja testa formirati veknu (ili dve), položiti je u podmazan i brašnom posut kalup, premazati uljem, ponovo pokriti i ostaviti da raste još 30 minuta.

Za to vreme zagrejati rernu na 200°C.

Peći 30-40 minuta uz povremeno premazivanje površine hleba toplom vodom, čime se postiže hrskavost korice.

Pečenu veknu umotati u čist kuhinjski ubrus, a nakon 15 minuta otkriti i ostaviti da se ohladi.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar